Nejnovější recenze ze sekce Tachometry na kolo
Spokojenost ... produkt byl dárkem pro vnuka
Po vyzkoušení.
- Obsahuje všechny hlavní údaje
- Spousty funkcí, výškoměr funkční parádně, historie jízd. Kvalita a funkčnost odpovídá ceně. Budete opravdu spokojeni.
- Upevnění počítače do držáku je trochu nešťastné, používám ho už rok i na druhém kole a zámek v držáku se vydírá častým sundáváním.
- Velkou nevýhodou je i velmi tenký kablík do držáku, už jsem ho přerval u držáku a oprava pájením je problematická, neboť kablík je zalitý v plastu, čili musíte odškrábat plast abyste se dostali ke kontaktům. Za tu cenu mohl výrobce udělat pořádný enduro kabel.
- Měření teploty má velkou setrvačnost, změna z 17°C na 0°C se ustálí za cca až 10min!!!
- Displej by mohl být klidně menší aby se dala použít i menší baterie a déle by to i snad vydrželo, předchozí model vydržela baterie více než 1rok, u tohoto modul zatím nevím.
Ještě nevím, nebyl Jsemv terénu.
- Po namontovaní světla se silou 1800lm. Prestal prijimat signál z snímače. Tak musim sundavat svítilnu.
Verk 14340
Karel
Přidáno: 21. listopadu 2023
(naposledy upraveno 17. prosince 2023)
Zakoupeno v Rychlý Dárky.cz
- Jsem spokojen
kvalita
- Možnost nastavení vlastních zobrazení na displeji. Je k dispozici až 6 údajů na jedno zobrazení a počtem spousta variant zobrazení snadno přepnutelných jediným tlačítkem. To je fantastická věc, obvykle možná jen u výrazně drahých zařízení. Sledujete tak všechno, co Vás zajímá.
- Funkce pro stoupání a výšku, s grafickým zobrazením dosavadního profilu a momentální nadmořské výšky.
- Aplikace pro telefon je vcelku příjemná.
- Ovládání tlačítky je logické.
- Lze importovat trasu ve formátu IPX, např. z mapy.cz.
- Naopak lze také exportovat ujeté trasy s podrobným průběhem cesty.
- Je nutný nějaký senzor otáček kola, GPS se pod stromy ztrácí. Senzory ANT bez problémů, asi jakákoliv Čína.
- Ukazatel gradientu stoupání (náklonu) má zpoždění cca 10 sekund; možná to jinak nejde.
- Měření vzdálenosti se nespustí automaticky; doporučuji ODO měřit na vedlejším malém tachoměru.
- Importované trasy jsou obvykle bez zobrazení křižovatek, budík jenom jednoduchou čárou naznačuje směr další jízdy. Upozorní nicméně brzy na sjetí z trasy.
- Automatická kalibrace nadmořské výšky může trvat i několik minut. Lze ji ale nastavit i aplikací.
- Jakmile začnete pracovat s mapami, musíte stáhnout aplikace a různě se registrovat.
Kastomizace displeje je úžasná.
Doporučuji komputer používat v kombinaci s jiným malým, klidně laciným budíkem, který ukazuje okamžitou rychlost a hlavně spolehlivě změří kilometry v sezóně (ODO). Na velkém tachometru potom lze sledovat více zajímavých věcí, hlavně v souvislosti se sledováním výškového profilu.
- Velmi složitě popsaný způsob použité. A když to konečně dospělo do stavu, kdy se měl cyklocomputer měl propojit s mobilem, stejně to nešlo.
- Za vadu považuji i to, že je tento cyklocomputer dodáván bez snímače, a není na to kupující nijak upozorněn. Koho by napadlo, že je možné tachometr bez snímače prodat, že?
nízká cena, zatím bez problémů
- několik možností propojení
- turistické funkce, jako Never Miss a QR kódy a Surprise me
- cena za cyklonavigaci s dlouhou výdrží skvělá
- výdrž baterie
- přesné GPS, dobré mapy
Odzkoušeno, pěkně funguje a displej se dá přečíst v pořádku i na sluníčku. Vyplatila se nám.
Reakce značky MIO
Dobrý den, děkujeme za zpětnou vazbu,
budete-li mít na začátku i v průběhu používání jakýkoliv dotaz, položte jej prosím zde v Heuréka Poradně, případně se můžete rovnou obrátit na naši zákaznickou péči na FACEBOOK stránkách Mio Česká republika a Slovensko, stačí nám napsat přímo do zprávy a příp. vložit fotky, screeny i videa.
Děkujeme, tým Mio
- Výrobek splnil mé očekávání.
- Spousta doplňkových funkcí
- ClimPro i u nenahraných tras
- Malé číslice u ClimbPro
- Rox 4 mám jen krátkou dobu
Nic
- Automatické nulování jízdních statistik po nastavené době.
- Dobře čitelný displej.
- Nezabírá místo na řídítkách.
- Ruční nulování je naopak docela krkolomné - namísto "standardního" podržení tlačítka je potřeba potvrdit ještě dvěma dalšími stisky.
- Chybí podsvětlení.
- Pouzdro magnetu je částečně plastové a závist se velmi snadno strhne.
Tachometr jsem si koupil primárně kvůli tomu, že umí automaticky vynulovat jízdní statistiky po uplynutí nastavené doby v rozmezí 1 - 24 hodin. Díky tomu si nemusím nulovat kilometry před usednutím na kolo, na což jsem pravidelně zapomínal.
Displej je dobře čitelný, průměrná a maximální rychlost se zobrazují vedle sebe, díky čemuž má tachometr o jednu "obrazovku" méně, což je příjemné, když procházíte funkce tachometru.
Nastavování se mi zdá docela krkolomné, protože tachometr má jen jedno souvislé "menu nastavení", takže i když chcete jen upravit hodiny, musíte proklikat všechno od vaší váhy, typu kola až po obvod kola a ujeté kilometry. Naštěstí toto není potřeba dělat příliš často.
Tachometr je uchycen na tlastové tyčce, která se na řídítka přidělává jen úzkým prstýnkem a samotný tachometr vynese před představec. Umístění tachometru je praktické, šetří místo na řídítkách, ale přístroj tam působí poněkud zranitelně. Jiný držák k tachometru dodáván není.
- Velmi dobrá cena
- velmi dobrá cena