Nejnovější recenze ze sekce Tachometry na kolo
- výborný poměr výkon/cena
- Skvělá cyklonavigace se spoustou cyklistických metrik
spňuje moje požadavky
Za tu cenu u mne dobrý
- Nefunkcni.
Prodejce zaslal nefunkcni vyrobek s vybitymi bateriemi
- Dobře čitelný
- Funkce dostačující
Rozumný poměr ceny a výkonu.
- V jednoduchosti je síla.
- Garmin - naprosto dokonalý
- Zámek zespoda je kovový, takže se neulomí
- Přehledný, krásně čitelný displej
- Ještě lepší než 1030
Garmin je jednička :-)
- Splňuje všechny požadavky, které jsem potřeboval.
- Dobrý poměr ceny a výkonu.
Snad jen výdrž menší než se uvádí, ale 10 hodin s použitím navigace není pro mne málo.
- napojení na Stravu a plánovací soft turistických věcí
- navigování celkem dost pozorné a přehledné
- QR kody pro mobil s infem
- trasy na výběr
- mobilní apka , cloud, PC soft
docela vydařená, levná, aktualizace zdarma. Mapy a plánování tras v několika účtech jako Strava, RouteYou (ten používáme my). Je to lepší než mobil, protože ten se nám hned vybíjel a displej nasluníčku nebyl tak čitelný, jako u této navigace.
Dobrý den, děkujeme za zpětnou vazbu,
budete-li mít na začátku i v průběhu používání jakýkoliv dotaz, položte jej prosím zde v Heuréka Poradně, případně se můžete rovnou obrátit na naši zákaznickou péči na FACEBOOK stránkách Mio Česká republika a Slovensko, stačí nám napsat přímo do zprávy a příp. vložit fotky, screeny i videa.
Děkujeme, tým Mio
- Umí prakticky všechno, co kdo potřebuje
- Obrovská výdrž baterie
- Možnost používat mapy z OpenStreetMap
- Možnost kompletního nastavení a ovládání přímo v přístroji
- Lze připojit k počítači jako USB disk
- Dostatečně hlasitá zvuková upozornění
- Velmi dobré navigování
- Proprietární software
- Softwarové chyby
- Nelze předefinovat tlačítko okruhu
Po zkušenostech s cyklopočítači jiných značek už vím, že jsem neměl šetřit a měl jsem koupit rovnou Garmin, ve výsledku bych ušetřil. Edge 1040 není levný, ale jeho mnohem lepší schopnosti výrazně převyšují cenový rozdíl. Má prostě všechno, ať už pro trénink, závody, bikepacking, projížďky, poslouží každému. Ano, naučit se jej dobře ovládat je trochu složitější, komu to vadí, nechť si pořídí jednodušší přístroj.
Obrovskou výhodou je také možnost Garmin používat bez spojení s mobilem, bez nutnosti ukládat data do cloudu, bez speciálního softwaru (funguje jako USB disk) a s mapovými daty z OpenStreetMap. Tato míra otevřenosti je oproti jiným výrobcům unikátní. Ano, je i tak možné šušnit se se změnou políčka přes mobilní aplikaci, vše někam nahrávat a zveřejňovat, stahovat a nahrávat data přes aplikaci ve Windows a používat vestavěné mapy. Ale nic z toho není nutné.
Skvělá je výdrž baterie, je ale potřeba si dát pozor na dvě věci: 1. GPS nastavit do automatického režimu (vyhnout se multibandu, není-li nutný), 2. vypnout podsvícení displeje za dne.
Navigace funguje velmi dobře a srozumitelně. Akorát si někdy Garmin např. na T nebo Y křižovatce myslí, že je jasné, jestli jet doprava nebo doleva, a nevydá příslušný pokyn. Tvorba tras v přístroji je spíše nouzová, ale může se velmi hodit např. u objížděk nebo jiné změně plánované cesty (při pouhém opuštění cesty se trasa přepočítá sama). Osobně používám na tvorbu tras brouter, Garmin s nahranými trasami z něj funguje dobře. Je dobré v přístroji vypnout nepoužívané mapy, jinak může být navigace pomalá.
Zvuk upozornění je velmi hlasitý, slyší ho i případní lidé okolo, ale hlavně je dobře slyšet i v provozu nebo při sjezdech. Škoda, že některá zvuková upozornění nelze vypnout.
Čitelnost displeje není prvotřídní, ale je postačující. Na některých místech jsou nepochopitelně malé fonty (aktuální sklon ve stoupacím asistentu, počet hodin jízdy - opravdu jsou po 8 hodinách jízdy tak důležité vteřiny?). Mám už na něm drobné škrábance, nevím od čeho, ale běžně vidět nejsou, jen když je člověk hledá.
Je škoda, že není možné předefinovat hardwarové tlačítko okruhů na pro mnoho lidí nějakou užitečnější funkci.
Takto komplexní zařízení má i dost softwarových chyb. Žádná z nich ale není fatální, nejotravnější je vytuhnutí po odpojení od počítače, kdy je přístroj potřeba natvrdo restartovat dlouhým přidržením vypínacího tlačítka.
Kdyby software v Edge byl otevřený, bylo by možné řadu nedostatků asi celkem jednoduše odstranit.
- aktualizace map zdarma
- sportovní cyklonavigace
- import map přes aplikaci
V této ceně asi velmi dobrá sportovní cyklonavigace, měří vzdálenosti, převýšení a takové ty senzorové věci. Důležité hlavně je že na rozdíl od té dražší značky má tato zdarma aktualizace map. Ostatní je dost podobné. A cena přivětivá. GPS přesné. Doporučuju.
Děkujeme, tým Mio
- cykloturistické info a QR kody
- netřeba mobilní signál
- propojení s mobilem
- možnosti na výběr
- displej se přečte i na ostrém slunci
Turistické mapy a informace, fajn na výletování. Zatím absolvováno Lipno a okolo Krumlova. Zaměřuje to a informuje přesně, čitelné i na slunci.
Děkujeme, tým Mio
Záleží na tom, pro někoho to může být dobré, vadilo mi, že nejde používat jako klasickou navigaci a při vlastní trase se dá nahrát pouze jedna trasa. Nedají tedy držet i jako archiv, nebo opakování. Jinak spousty asi informací kdo hltá data typu rychlosti, kadence atd... tam to asi bude mít smysl.
- Hezký designe, velký display a číslice, jednoduchá montáž, při přesném nastavení velikosti kola - velmi přesné měření ( porovnáno s GPS )
- Měření teploty
- Velký snímač na vidlici, při otáčení pozice tachometru na představec stržen jeden šroubek na držáku - nutno velmi jemně dotahovat, Tachometr se sám nenastartuje ze spánkového režimu, nač se dá ale velmi rychle zvyknout a nečiní problémy, při kratší zastávce automaticky obnovuje funkci.
- Dotykové ovládání
- USB C
- Dlouhá výdrž baterie
- Dobrý design
- Lehký
- Dostatek funkcí
- Měření vzdálenosti s přesností na 100m
- Okamžitá rychlost není zobrazována úplně okamžitě
- Jakmile se tachomet po asi 5min uspí v případě že kolo stojí, tak vždy když se jízdou opět aktivuje zobrazuje hodiny, ikdyž naposledy zobrazovaný parametr byl nastavený jiný
- Mezera mezi snímačem a magnetem musí být opravdu minimální
V některých parametrech mě tento produkt zklamal i ve srovnání s mým původním asi 12 let starým tachometrem...
Jednak mezera mezi snímačem a magnetem pokud není nastavena na cca 2mm, tak občas přístroj ukazuje nesmysly (starý přístroj takto citlivý nebyl). To že vždy přístroj po probuzení ukazuje hodiny je věc, kterou nechápu a dost mě vytáčí, neustále vás to nutí přepínat na požadovaný režim, proč to tak někdo vymyslel, když čas je nepřetržitě zobrazován i v horním řádku (starý přístroj si pamatoval naposledy zobrazovaný režim). Starý tachometr za poloviční cenu (z Lidlu) měřil ujetou vzdálenost s přesností na 10m, tento ukazuje po 100m
Při nastavení přístroje pro výpočet spálených kalorií se nezadává stáří a pohlaví cyklisty, proto výpočet kalorií nebude relevantní...
Kladně hodnotím vzhled, velikost a čitelnost.
1040 ma rychlou odezvu, vydrz baterie, urcite doporucuji produkt i obchod.
- Ano
- Na MTB tlumič krátký snímací magnet , ale člověk si musí umět poradit
Zobrazuji 141 - 160 ze 500 recenzí « Předchozí 1...6 7 [ 8 ] 9 10...25 Další »